Een 25-jarige bestuurder heeft zondag in Rijkevorsel een 17-jarige fietser doodgereden. De man reed gewoon naar huis in Merksplas maar zijn ouders hadden gemerkt dat hij een aanrijding had gehad.

Samen reden ze enkele uren later terug naar de plaats van het ongeval.

De ongelukkig fietser lag nog altijd in de gracht. Andere chauffeurs hadden hem nog niet opgemerkt.

Update : De 25-jarige bestuurder die zondagavond een 17-jarige jongen heeft doodgereden in Rijkevorsel, is aangehouden. De man had gedronken. Zijn vriendin die ook in de wagen zat wordt beschuldigd van schuldig verzuim.

Het ongeval gebeurde vermoedelijk tussen 19 en 20 uur. De fietser kwam vanuit de tegengestelde richting. De bestuurder merkte de fietser te laat op reed hem omver. De bestuurder stopte en zag de fietser liggen. Hij heeft verklaard dat hij dacht dat de fietser nog in leven was en reed daarna verder. De vriendin (24) van de aanrijder zat bij in de wagen.

Dronken : 1,2 promille na 6 uren
De bestuurder had in de loop van de dag 10 glazen bier gedronken op de halfvastencarnavalstoet. 6 uren na het ongeval, had hij nog een te hoog alcoholpercentage in zijn bloed (1,2 promille). Er werd door het parket een verkeersdeskundige aangesteld en er is een aanhoudingsmandaat gevorderd tegen de bestuurder. Het gerechtelijk onderzoek is eveneens gevorderd tegen de vriendin van de bestuurder voor schuldig verzuim.

Dader en slachtoffer wonen in Merksplas.